• +48 513 221 388
  • +48 780 160 796
  • +48 506 006 349

OCOO


OCOO

Kod produktu: 30/0020
3 118,00
zł netto

OCOO

DANE TECHNICZNE:

-napięcie 220V

-maxymalna poj. 2,5L

-wym: 380 x 360 x 400

OCOO łączy w sobie różne techniki kulinarne: gotowanie pod ciśnieniem i kontrolowaną temperaturą. W przeciwieństwie do tradycyjnych szybkowarów, para wytwrzona wewnątrz OCOO nie ucieka. Para łączy się z aromatami jedzenia, zamknięta w naczyniu. Działa w niskiej temperaturze z niezwykłą precyzją,  zachowując właściwości organoleptyczne żywności. OCOO może być używany i dostosowywany do setek preparatów, dając unikalne wyniki, które byłyby praktycznie niemożliwe do osiągnięcia bez użycia tego systemu.

3 połączone działania:

ciśnienie, niska temperatura i podczerwień emitowane przez ceramiczne naczynie.

Techniki gotowania z podwójnym kotłem OCOO:

•Aromatyzacja płynem: maceracja, napar, wywary, ekstrakty

•Syrop lub olej confit, pikle i escabeche

•Fermentacja ciasta, produktu lub nabiału (jogurt)

•Gotowanie wszelkiego rodzaju ciasta,

nawet gotowane na parze (Bao)

•Gotowanie roślin strączkowych bez moczenia ich wcześniej

•Gotowanie ciśnieniowe z płynem lub parą o kontrolowanej temperaturze i czasie

•Bain Marie: krem, Royale krem, pasztety i farsz

•Czarny czosnek i miód confit

•Dżemy i syropy

•Klarowane redukcje, buliony i consommés

•Zupy i kremy warzywne

•Pasteryzacja

Wstecz